'Papa begrjipt me niet'
Snoop Dog

lees hier meer verhalen

Film online groepscursus

Verslaving

Je vader of moeder kan verslaafd zijn aan bijvoorbeeld alcohol, drugs, medicijnen of gokken. Omdat mensen zich hierdoor beter door gaan voelen, wordt de verslaving heel belangrijk. Je vader of moeder is misschien alleen nog maar bezig met alcohol, drugs of gokken. Dit beïnvloedt zijn of haar gedrag, dat ook al beïnvloedt is door het middel waaraan je ouder verslaafd is.

Als je verslaafd bent en je stopt opeens ga je je slecht of ziek voelen. Je lichaam is gewend aan de verslavende stof. Vaak hebben ze er spijt van dat ze zoveel hebben gedronken of gebruikt of dat ze zoveel geld hebben uitgegeven aan gokken. Toch gaan ze vaak weer opnieuw gebruiken of drinken, of tóch weer geld uitgeven aan de gokkast. Ze voelen zich dan goed en kunnen niet meer zonder.

Mensen met een verslaving zijn daar zo mee bezig, dat ze weinig contact hebben met andere mensen. Ze zitten vaak alleen thuis of in een gokhal. Voor jou kan dit heel lastig zijn, omdat het lijkt of je vader of moeder je niet meer belangrijk vindt. Familieleden en vrienden vinden snappen vaak niet dat iemand steeds middelen moet gebruiken of de hele dag bezig is met gokken en hebben weinig contact met de persoon met de verslaving. Mensen met een verslaving hebben vaak schulden, omdat ze veel geld nodig hebben voor hun verslaving. Ze proberen op allerlei manieren aan geld te komen, bijvoorbeeld door te stelen en te liegen.

Kijk ook eens op helpmijndierbareisverslaafd.nl voor meer informatie.


sluiten