'Mijn moeder dacht in die psychose dat ik God was, daarna weer dat ik Hitler was'
Leila, 14 jaar

lees hier meer verhalen

Film online groepscursus

Contact met andere jongeren

Contact met andere jongeren die in net zo'n situatie als jij zitten kan heel fijn zijn. Dit wordt 'lotgenotencontact' genoemd.

Online chatcursus met lotgenoten
Via deze website kunnen jongeren van 16 tot 25 jaar meedoen aan een online cursus voor jongeren van ouders met psychische problemen. Onder begeleiding van twee deskundigen kun je ervaringen uitwisselen met andere jongeren en leer je hoe je om kunt gaan met je vader of moeder. Je doorloopt samen met de andere jongeren een programma. Klik voor meer informatie op: online cursus.

Groepscursussen face-to-face
Naast de online kun je ook face-to-face een groepscursus volgen. Tijdens groepscursussen voor jongeren met ouders met psychische problemen, kom je in contact met jongeren die in een zelfde soort situatie zitten en leer je vaardigheden om met die situaties om te gaan. Informeer bij je huisarts of een GGZ instelling, waar zulke cursussen bij jou in de buurt georganiseerd worden. 

Familieverenigingen
Voor familieleden van mensen met psychische problemen bestaan verenigingen. Sommige verenigingen organiseren speciale activiteiten voor jongeren of “kinderen van”. De websites van deze verenigingen kun je vinden onder links.


sluiten