'Een jeugd vol met pesten en drank'
Nathasja

lees hier meer verhalen

Film online groepscursus

Contact met andere jongeren

Contact met andere jongeren die in net zo'n situatie als jij zitten kan heel fijn zijn. Dit wordt 'lotgenotencontact' genoemd.

Online chatcursus met lotgenoten
Via deze website kunnen jongeren van 16 tot 25 jaar meedoen aan een online cursus voor jongeren van ouders met psychische problemen. Onder begeleiding van twee deskundigen kun je ervaringen uitwisselen met andere jongeren en leer je hoe je om kunt gaan met je vader of moeder. Je doorloopt samen met de andere jongeren een programma. Klik voor meer informatie op: online cursus.

Groepscursussen face-to-face
Naast de online kun je ook face-to-face een groepscursus volgen. Tijdens groepscursussen voor jongeren met ouders met psychische problemen, kom je in contact met jongeren die in een zelfde soort situatie zitten en leer je vaardigheden om met die situaties om te gaan. Informeer bij je huisarts of een GGZ instelling, waar zulke cursussen bij jou in de buurt georganiseerd worden. 

Grip op je Dip

Heb je het gevoel de grip op jezelf, op de dingen om je heen kwijt te zijn? Grip op je Dip kan je helpen daar iets aan te doen. De website geeft informatie en tips over dips en depressie. Ook kan je mailen met een deskundige of een online groepscursus volgen in een chatbox (zonder beeld en geluid). De groepscursus is een praktische cursus van zes chatsessies en is gratis te volgen. Kijk voor meer informatie op de website van Grip op je Dip.

Familieverenigingen
Voor familieleden van mensen met psychische problemen bestaan verenigingen. Sommige verenigingen organiseren speciale activiteiten voor jongeren of “kinderen van”. De websites van deze verenigingen kun je vinden onder links.


sluiten